Het Duitse evenementenbureau Spencerhill Events, dat in Duitsland al 20 jaar lang evenementen organiseert rondom de films van Bud Spencer en Terence Hill, hebben een crowdfunding project gelanceerd voor het realiseren van een Bud Spencer standbeeld in Berlijn.

Het beeld zal de bekende pose krijgen van Spencer in zijn rol als Inspecteur ‘Platvoet’ Rizzo op de poster van Platvoet in Hong Kong, de tweede film in de Platvoet reeks. Het monument zou voor een groot deel gefinancierd worden door de opbrengst van een Spencer en Hill evenement dat dit jaar in Berlijn plaats had moeten vinden, maar de covid-19 situatie gooide roet in het eten, waardoor de organisatoren nu gekozen hebben voor een crowdfunding project.

Het beeld zal met twee crowdfunding campagnes gefinancierd worden, en het eerste bedrag dat behaald dient te worden is € 5.000. De campagne is vandaag gelanceerd en op moment van schrijven staat de teller al op € 1.180.

Als je het project wil steunen kun je dat doen op Startnext, een Duits crowdfunding platform.

Het zal niet het eerste Bud Spencer standbeeld worden, want Italië en Hongarije hebben al een Bud Spencer standbeeld staan. Een nieuw onderdeel van deze website dat snel online zal komen is een lijst met interessante locaties omtrent Spencer en Hill, en deze twee standbeelden zullen in die lijst worden opgenomen.

Gerelateerde berichten