Slaps and Beans (de officiële volledige naam is ‘Bud Spencer & Terence Hill: Slaps and Beans’) is een computerspel dat werd ontwikkeld en uitgegeven door Trinity Team srls. Het actiespel is van het type beat ‘em up en is het eerste officiële computerspel gebaseerd op de films van het duo Bud Spencer en Terence Hill.

Het spel kwam tot stand dankzij een Kickstarter-inzamelingsactie uit 2016. Het werd eerst ontwikkeld voor PC, en kwam later ook beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Het spel is een zijwaarts scrollend actiespel (dat veel weg heeft van de arcade klassieker Double Dragon) dat in verschillende settings speelt gebaseerd op diverse Vier Vuisten-films zoals het wilde westen, Miami, Florida, Verenigde Staten, en een tropisch eiland. Het spel is beschikbaar in twaalf talen, Nederlands zit daar helaas niet tussen. Hieronder kun je een aantal screenshots bekijken, met dank aan de officiële website van het spel, slapsandbeans.com, waar je ook terecht kunt voor meer informatie.

De gameplay en uitstraling van het spel hebben veel weg van de oude arcade kasten. De makers hebben de rechten kunnen verkrijgen voor veel van de soundtracks van de Vier Vuisten-films die tijdens het spelen van het spel te horen zijn. Bekijk de officiële trailer hieronder.