Introductie

De Vier Vuisten online is een website gewijd aan de films van het duo Bud Spencer en Terence Hill. We zijn een soort mini-database en richten ons op de periode 1967 – 2000, waarbij de focus voornamelijk ligt op de typische Vier Vuisten-films van het duo en aanverwante zaken zoals de solo films, acteurs en actrices die vaker naast Spencer en Hill speelden, regisseurs, componisten, en meer!

Geschiedenis en informatie

We proberen zoveel mogelijk nuttige en leuke informatie te bieden voor de liefhebbers, en kijken tegelijkertijd naar de geschiedenis van de films in Nederland, thuisland Italië, en overige landen. We hopen dat je op onze site bijvoorbeeld een film ontdekt die je nog niet gezien hebt, of de moeite van het nogmaals bekijken waard vind nu je er hier meer over hebt gelezen. Of dat je juist die stuntman herkent nu wij je erop hebben gewezen dat hij meer dan vijftien keer naast Spencer en Hill te zien was.

Streaming

We geven je op onze site een overzicht van welke films je bij welke Nederlandse streamingdienst kunt bekijken. Helaas is het met de streaming opties op dit moment erg treurig gesteld (meer informatie vind je onder Streaming) maar we hopen dat dat snel verandert en wanneer dat gebeurt houden we je daarvan op de hoogte.

Correcties of aanvullingen?

We hebben onze uiterste best gedaan om alle informatie te verifiëren, en de site wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie. Natuurlijk kan het voorkomen dat je iets tegenkomt dat niet klopt, of wellicht heb je een aanvulling? Neem dan contact met ons op. Via het contactformulier kun je ook diverse bestanden bijsluiten met een maximale grootte van 5 mb. Bij een correctie vragen we je altijd om je bron te vermelden, danwel bij te sluiten. We zijn ook altijd op zoek naar goede scans of foto’s van oude VHS en andere video-formaten hoezen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Vier Vuisten-films zoals nieuwe streaming mogelijkheden of fysieke media releases. Je kan ons volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Youtube, of schrijf je in voor de nieuwsbrief, we beloven je dat we je inbox niet zullen bombarderen, en dat je sporadisch een bericht van ons zal ontvangen, alleen wanneer er echt iets te melden valt:

Nota bene

De Vier Vuisten Online is opgezet en wordt onderhouden door particuliere liefhebbers van de films van Bud Spencer en Terence Hill. De website is op geen enkele wijze geassocieerd met Terence Hill (Mario Girotti), de nalatenschap of erfgenamen van Bud Spencer (Carlo Pedersoli), of welke nationale of internationale filmmaatschappij dan ook.