Cristiana Pedersoli, de dochter van Carlo Pedersoli, oftewel Bud Spencer, heeft een boek geschreven over haar vader met de titel ‘Bud. Un gigante per papà’ (in het Nederlands: Bud. Een reus als vader). Het boek verschijnt 17 juni in Italië bij uitgever Giunti Editore.

In het boek schrijft dochter Christiana over hoe het was om met Bud Spencer als vader op te groeien en vertelt ze vele leuke herinneringen en anekdotes uit haar jeugd en over het privé leven van de gigantische acteur. Volgens de (vertaalde) inhoudsopgave:

Bud Spencer, een echte cultheld, is een mythe geworden voor vele generaties Italianen, en daarbuiten: zijn roem heeft de nationale grenzen overschreden. In dit boek met familieherinneringen onthult dochter Cristiana voor het eerst een groot aantal anekdotes en interessante zaken die zo levendig zijn dat het de illusie wekt dat Bud nog steeds onder ons is … In dit boek leert de lezer de privé persoon Bud Spencer kennen. Alles was overmatig amusant in zijn leven, alsof zijn gigantische afmetingen en zijn immense passies de meest vreemde avonturen en personages aantrokken. Sinds zijn puberteit, zelfs voordat hij op een film set belandde, was Bud de echte hoofdrolspeler van een scenario dat net zo amusant was als dat van zijn films.

Er is nog niets bekend over eventuele vertalingen die beschikbaar komen. We hebben hierover bij de uitgever navraag gedaan. Zodra er iets bekend is laten we dat hier op de site weten. Voor wie niet kan wachten op een vertaling (en goed Italiaans beheerst) kan een pre-order voor het boek plaatsen via IBS.it.

Gerelateerde berichten