Vandaag verscheen op Veronica Superguide een artikel waarin door hen de zes beste film actieduo’s ooit worden benoemd. Het door ons geliefde Italiaanse duo moet het in deze lijst doen met de laagste plaats, nummer zes.

De complete lijst beste actieduo’s ooit zijn volgens Stefan Keerssemeeckers:

  1. Mel Gibson en Danny Glover
  2. Will Smith en Martin Lawrence
  3. Dwayne Johnson en Jason Statham
  4. Chris Tucker en Jackie Chan
  5. Tango & Cash (oftewel Sylvester Stallone en Kurt Russell)
  6. Bud Spencer en Terence Hill

Over Spencer en Hill schrijft Keerssemeeckers onder andere:

Ze speelden wél altijd vergelijkbare rollen! Spencer was de forse vechtersbaas, terwijl Hill een gladde praatjesmaker voor zijn rekening nam. Dit leidde bijna altijd tot matten! Hoewel comedy’s vóór die tijd wel vaker acteerduo’s inzetten, werden De Vier Vuisten enorm populair én belangrijk voor de buddy-actiefilm.

Op de eerste vier duo’s in de lijst valt weinig tegenin te brengen. De films waarin deze duo’s spelen zijn natuurlijk veel recenter en het is daarom logisch dat deze duo’s als beter worden beschouwd dan een duo wiens populariteit piek in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw lag.

Maar dat ze nog onder Tango & Cash worden geplaatst is zeer twijfelachtig. Dit duo verscheen slechts één keer in een film (Guardians of the Galaxy Vol. 2 tellen we niet mee) en we vinden het dan ook onbegrijpelijk dat ze daarmee hoger worden geplaatst dan een duo dat in meer dan 13 films verscheen.

Het volledige artikel kun je lezen door deze link te volgen.

Gerelateerde berichten