Het Duitse bedrijf MDM, dat officieel staat voor ‘MDM Münzhandelsgesellschaft mbH & Co. KG Deutsche Münze’ is één van de grootste muntenfabrikanten ter wereld, als we hun website mogen geloven zelfs de grootste. Ze fabriceren ontelbare munten in talloze variaties voor de muntenverzamelaars. Wij hadden er nog nooit van gehoord, tot we kort geleden werden gewezen op een advertentie van dit bedrijf waarin een Bud Spencer en Terence Hill eurobiljet werd aangeprezen. Een leuk verzamelobject voor de echte Vier Vuisten fan dus, en wij besloten zo’n biljet te bestellen.

De prijs van het biljet is maar 7 euro, wat we erg redelijk vonden. De verzendkosten naar Nederland bleken wel buitensporig hoog, maar liefst 9,95, en dat voor een biljet dat nauwelijks iets weegt. Op de website van MDM gingen we het biljet bestellen, en dat verliep niet geheel vlekkeloos. Er worden drie betaalmethodes aangeboden, te weten bestellen op rekening, betalen via een SEPA afschrijving (vergelijkbaar met iDEAL), en betalen met credit card. Bij ons werkte alleen de credit card methode, zonder dat duidelijk werd waarom de andere methoden niet werkten, deze genereerden een algemene foutmelding. Deze foutmelding kwam bij het bestelproces meerdere malen terug, totdat we er uiteindelijk achter kwamen dat het postcode veld geen letters accepteert wat de foutmelding veroorzaakte. We wilden de juiste postcode daarom maar achter de woonplaats zetten, maar dit veld accepteert weer geen cijfers. Al met al duurde het bestelproces onnodig lang, en het is ook frustrerend als gedetailleerde foutmeldingen ontbreken waardoor je dus zelf moet uitzoeken waarom je niet kunt bestellen.

Uiteindelijk dan maar de bestelling geplaatst met alleen de vier cijfers van de postcode, met een mailtje erachter aan naar de klantenservice dat we niet de juiste postcode konden invullen, met het verzoek die te wijzigen voor verzending. Op dat bericht is nooit een reactie gekomen, en bij aankomst van het biljet bleek het verzendadres ook niet aangepast te zijn. Tot zover dus een dikke onvoldoende voor dit bedrijf.

Het biljet arriveerde precies een week na het plaatsen van de bestelling in een kartonnen envelop. Daarin troffen we aan het biljet, netjes verpakt in een doorzichtig papieren hoesje, de factuur, en drie brochures met andere producten van MDM. Die drie brochures zijn vrij dik en dus zwaar, wat de hoge verzendkosten verklaart.

Het biljet ziet eruit, en voelt aan, als een echt eurobiljet. Aan één kant staan de namen van Bud Spencer en Terence Hill samen met een afbeelding van hen, de Vlag van Europa en de waarde van het biljet, nul euro. Op de achterkant staan afbeeldingen van enkele bekende Europese toeristische trekpleisters, zoals de Eiffeltoren, het Colosseum en Manneken Pis.

De drie bijgesloten brochures vonden wij verder weinig interessant. Wellicht voor de gedreven muntenverzamelaar wel boeiend. We vonden in de brochure ook nog een advertentie voor Bud Spencer en Terence Hill munten, en munten van televisieprogramma’s zoals De Smurfen en Tatort.

Conclusie

Het Bud Spencer en Terence Hill eurobiljet is een leuk verzamelobject voor de echte fans, en de prijs van 7 euro vinden wij erg schappelijk. Wat wel erg jammer is zijn de hoge verzendkosten, die uiteindelijk blijken ze zijn voor drie reclamebrochures waar je niet om gevraagd hebt. En de frustratie die je ondervind tijdens het bestelproces, omdat het formulier alleen één algemene foutmelding laat zien en je zelf op zoek moet gaan naar wat er niet goed is ingevuld, is erg vervelend. Al met al zijn we toch blij met het biljet, en beschouwen het als een leuke aanwinst in onze verzameling.

Gerelateerde berichten