Cristiana Pedersoli, de dochter van Carlo Pedersoli, oftewel Bud Spencer, heeft een boek uitgebracht over haar vader met de titel ‘Bud. Un gigante per papà’ (in het Nederlands: Bud. Een reus als vader). Ter ere van het verschijnen van het boek hield de Italiaanse uitgever Giunti Editore vanmiddag een Facebook live chat met Cristiana waarin zij dieper op de inhoud en het schrijven van het boek inging.

Je kunt de ruim half uur durende live chat hieronder bekijken. Let wel, deze is in het Italiaans:

De inhoudsopgave van het boek luidt als volgt:

Bud Spencer, een echte cultheld, is een mythe geworden voor vele generaties Italianen, en daarbuiten: zijn roem heeft de nationale grenzen overschreden. In dit boek met familieherinneringen onthult dochter Cristiana voor het eerst een groot aantal anekdotes en interessante zaken die zo levendig zijn dat het de illusie wekt dat Bud nog steeds onder ons is … In dit boek leert de lezer de privé persoon Bud Spencer kennen. Alles was overmatig amusant in zijn leven, alsof zijn gigantische afmetingen en zijn immense passies de meest vreemde avonturen en personages aantrokken. Sinds zijn puberteit, zelfs voordat hij op een film set belandde, was Bud de echte hoofdrolspeler van een scenario dat net zo amusant was als dat van zijn films.

Voor meer informatie over het boek kun je terecht op de website van de uitgever, let wel, ook deze informatie is in het Italiaans.

Er is nog niets bekend over eventuele vertalingen die beschikbaar komen.

Gerelateerde berichten